Van idee tot droomhuis aan de Costa Blanca

Plaats
Soort onroerend goed
Slaapkamers
Prijs
Uitzicht

Het traject - hoe ik het aanpak

Het traject van een huis kopen in Spanje is een ander traject dan in Nederland. Ik begeleid u gedurende het gehele traject en ook erna houdt mijn dienstverlening niet op!

Vooraf

Ik houd van een persoonlijke aanpak. Daarom maak ik graag een afspraak om u zo alle informatie te kunnen geven. Wat komt er kijken bij het kopen van een huis in Spanje en wat is er mogelijk? Zo bent u goed voorbereid voordat u naar woningen gaat kijken in Spanje en kunt u vooral ook gericht gaan kijken. Ook spreken we de wensen door en prikken we een datum voor bezichtiging van woningen in Spanje. U krijgt een selectie van woningen via de mail gestuurd en u kunt aangeven welke woningen u graag wilt zien. Vervolgens plan ik de woningen in voor bezichtiging. Ook help u graag met het vinden van de juiste accommodatie voor het verblijf in Spanje.

Tijdens

Eenmaal in Spanje gaan we de woningen bezichtigen en laat ik u wat van de regio zien zodat u een goede indruk krijgt van de omgeving. Het huis is belangrijk, maar de omgeving ook! Meestal plannen we ongeveer anderhalve dag. Met de reeds opgedane informatie in Nederland krijgt u zo een goed beeld van de mogelijkheden en in hoeverre de wensen reëel zijn. Regelmatig worden de wensen bijgesteld en ben ik flexibel om nog andere woningen te bekijken die eerder niet geselecteerd werden. Vaak krijgt u pas in Spanje tijdens de bezichtigingen echt helder van wat u nu precies wenst en kan ik daar over het algemeen direct op inspelen.

traject

Reservering van de woning

Soms nog tijdens het verblijf maar ook bij terugkomst in Nederland wordt er een bod gedaan op de woning die in de smaak is gevallen. Zijn de koper en verkoper het eens over het bod, dan wordt er in de meeste gevallen € 5000 betaald om de woning te reserveren. De verkoper haalt vervolgens de woning van de markt. Overigens wordt dit gereserveerde bedrag in mindering gebracht op de koopsom. Ook wordt er een reserveringscontract getekend. Na het reserveren moeten er een aantal stappen worden ondernomen waarmee ik mijn cliënten uiteraard help en dit traject ook in gang zet. Denk aan: 

 • Aanvragen Nie-nummer.
  Ik help u hoe de aanvraag te doen.
 • Indien gewenst aanvraag hypotheek.
  Vooraf breng ik u uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden. Ik introduceer u bij een goede bank en help bij de aanvraag en natuurlijk met de taal.
 • Het inschakelen van een advocaat.
  Ik breng u in contact met een goede advocaat die de woning checkt op o.a. schulden en lasten, of er gemeentelijke claims op rusten, of de verbouwingen legaal gedaan zijn, of de m2 in het kadaster overeenkomen met de werkelijkheid. Ik blijf op de hoogte van de correspondentie van de advocaat en bewaak het proces en licht zo nodig de te nemen stappen toe.
 • Ondertekenen voorlopig koopcontract ongeveer drie weken na de reservering.
  Als alles gecheckt is en akkoord bevonden, wordt het voorlopig koopcontract getekend en de 10% betaald. Ook wordt er een datum voor de overdracht afgesproken. Ik kijk alle documenten na en ik controleer of de Spaanse vertaling overeenkomt met de Engelse vertaling, aangezien de Spaanse tekst bindend is.
 • Het openen van een bankrekening.
  Ik maak daarvoor de afspraak bij de bank en ik ga met u mee.
 • De verzekering voor de woning.
  Ik breng u in contact met een goede verzekeraar die ook Nederlands spreekt.
 • Overdracht.
  Op de dag van de overdracht ben ik bij de pré-notariële check van de woning en aansluitend begeleid ik u naar de notaris. De akte wordt dan ondertekend.

Na de overdracht

Na de overdracht zijn er nog tal van zaken die geregeld moeten worden en ook hierbij help ik u graag:

 • Ik zorg dat het in Spanje fiscaal goed geregeld wordt voor u.
 • Aandragen poolboy, hoveniersbedrijf en evt afspraak regelen.
 • Bespreken van de mogelijkheden voor wifi en satelliet tv.
 • Bespreken van de verhuur van de woning en de mogelijkheden.
 • Een verbouwing /renovatie of opfrissing van de woning.
 • Adres voor transport van spullen uit Nederland.
 • Tips waar spullen te kopen in Spanje.

Nog meer diensten

U kunt ook op mij rekenen voor de begeleiding van een nieuwbouwproject en van een volledig renovatieproject.

Meer info over hoe ik te werk ga? Bekijk onderstaand mijn bedrijfsfilm!

Bent u op zoek naar uw droomhuis in Spanje? Neem gerust (geheel vrijblijvend) contact met me op. Ik help u er graag mee.

Uw Nederlandse makelaar aan de Costa Blanca

Susanne Hofman

Ik help u vertrouwd op weg naar uw droomhuis aan de Costa Blanca.

 • Vooraf, tijdens en na de overdracht persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in Spanje.
 • 24/7 telefonisch bereikbaar.
 • Groot aanbod huizen en villa's te koop aan Costa Blanca.
 • Uitstekend netwerk aan makelaars, advocaten, banken en notarissen.

Vertel Mij over Uw Droomhuis.

Verzenden
Bezig met versturen...
Plaats
Soort onroerend goed
Slaapkamers
Prijs
Uitzicht