Wonen of vakantiehuis aan de Costa Blanca

Plaats
Soort onroerend goed
Slaapkamers
Prijs
Uitzicht

Wonen of vakantiehuis aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een mediterrane kuststreek in het zuidoosten van Spanje. De regio is populair onder vele nationaliteiten vanwege warm, zonnig weer in de zomer en milde winters. De Costa Blanca heeft volgens de WHO zelfs het gezondste klimaat van Europa. Naast een Mediterraan klimaat met zon, zee en strand, biedt de Costa Blanca ook prachtige dorpjes met de authentieke Spaanse sfeer.

Het weer aan de Costa Blanca

Het mediterrane klimaat staat jaarlijks garant voor meer dan 300 zonnige dagen. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur een aangename 25°C. De Costa Blanca is warmer dan de Costa Brava. Alleen de kans op temperaturen richting 40°C is hier kleiner dan aan de Costa del Sol. Het zomerse weer duurt minstens tot september, soms zelfs tot in november.

Door de omringende bergen blijft het in de winter warmer dan landinwaarts met gemiddeld 10°C. Overdag is de temperatuur tussen de 14 en 20 graden, en regelmatig warmer. Ook is de kans op regen door de bergen kleiner en is er een lage luchtvochtigheid.

Strand, natuur en sport aan de Costa Blanca

Als strandliefhebber komt u volop aan uw trekken aan de Costa Blanca. Naast fijne witte zandstranden die geleidelijk in zee aflopen, vindt u kleine knusse baaitjes en sfeervolle kiezelstrandjes.

Stranden Costa Blanca

En ook als liefhebber van wandelen en fietsen kunt u uw hart ophalen. U kunt prachtige tochten maken op routes tussen de bergen en dalen. Onder meer bij Calpe en Denia kunt u natuurparken van ecologisch belang bezoeken. Bovendien zijn er zeereservaten aan de Costa Blanca.

In het milde klimaat kunt u vrijwel het gehele jaar in de open lucht sporten. Zo zijn alle vormen van watersport mogelijk aan de Costa Blanca: Waterskiën, kitesurfen, windsurfen, duiken, snorkelen, zeilen en meer.

Natuur en watersport aan Costa Blanca

En elke plaats aan zee heeft een eigen jachthaven. Vooral de jachtclubs en -havens van Denia, Javea, Moraira, Calpe en Altea zijn de moeite waard. Verder zijn er aan de Costa Blanca veel 18 holes golfbanen. De mooiste golfbaan vindt u bij Bonalba, Altea.

Cultuur en voorzieningen aan de Costa Blanca

Het leven is kalm en ontspannen aan de Costa Blanca. Alleen de Spaanse uitbundigheid is alom, op de markten, de ‘fiestas’ en in het eten. In de regio vindt u naast idyllische dorpjes ook het kosmopolitische en toch op-en-top Spaanse Alicante. Maar ook wijnhuizen, middeleeuwse Moorse kastelen en indrukwekkende grotten.

Leven eten drinken Costa Blanca

En wist u dat u desgewenst ‘s ochtends de Telegraaf van die dag kunt krijgen. En dat u in vele Nederlandse en Belgische cafés en winkels terecht kunt. En dat er aan de Costa Blanca ook veel Nederlandse artsen zijn gevestigd.

Reizen naar de Costa Blanca

De afstand vanuit Nederland is gemiddeld ongeveer 2.000 kilometer. Als u aan de Costa Blanca een auto nodig heeft, is het al snel voordeliger om met uw eigen auto te reizen. Zo niet, dan kan het vliegtuig een goedkopere oplossing zijn.

Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Weeze vliegt u in ongeveer 2,5 uur naar Alicante aan het zuiden van de Costa Blanca. Ook zijn er vanaf die luchthavens vluchten naar Valencia ten noorden van de Costa Blanca.

Huis kopen aan de Costa Blanca

In de regio ziet u veel villa’s direct aan de kust. Ook landinwaarts vindt u in de bergen veel villa’s met uitzicht op zee. In relatief rustige badplaatsen als Benissa, Benitachell, Javea, Denia, Calpe en Altea heeft Koop Villa Costa Blanca een groot aanbod van huizen te koop. Het grootste aanbod is in het mooie, aangename vissersdorp Moraira.

Zoek onderstaand uw droomhuis in het aanbod. Als u meer wilt weten, kunt u mij ook direct bellen op +31 (0)6 14008555 of een bericht sturen. Ik help u graag.

Uw Nederlandse makelaar aan de Costa Blanca

Susanne Hofman

Ik help u vertrouwd op weg naar uw droomhuis aan de Costa Blanca.

  • Vooraf, tijdens en na de overdracht persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in Spanje.
  • 24/7 telefonisch bereikbaar.
  • Groot aanbod huizen en villa's te koop aan Costa Blanca.
  • Uitstekend netwerk aan makelaars, advocaten, banken en notarissen.

Vertel Mij over Uw Droomhuis.

Verzenden
Bezig met versturen...
Plaats
Soort onroerend goed
Slaapkamers
Prijs
Uitzicht