Hoe ik het aanpak

Afspraak bij jou thuis

Waar begin je eigenlijk om je droom te kunnen realiseren? Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de bijkomende kosten, welke belastingen betaal je in Spanje? Er is zoveel aanbod op internet en soms lijkt het te mooi om waar te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de beruchte verhalen van hoe het mis kan gaan, een huis kopen en de schulden krijg je er gratis bij...

Ik help je graag verder met al dit soort (soms toch lastige) vragen! Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in mijn werkgebied in Spanje, maak ik graag geheel vrijblijvend een afspraak bij mijn cliënten thuis. Je gaat samen een heel traject in en dan vind ik een persoonlijke kennismaking wel zo belangrijk. Ook is het erg fijn om de vele vragen te kunnen beantwoorden en dat ik zelf helder krijg wat mensen nu precies zoeken en verwachten. Na de afspraak keer ik huiswaarts met een zoekopdracht en meestal ook met een datum van een tripje naar het zonnige zuiden.

Wensen en mogelijkheden

De dagen erna ga ik op zoek naar zoveel mogelijk geschikte woningen voor mijn cliënten die ik vervolgens naar hen doorstuur en met ze bespreek. Uiteindelijk selecteren we er een aantal voor bezichtiging in Spanje. Uiteraard plan ik wat tijd in om de cliënten wat van de omgeving te laten zien. Het huis is belangrijk maar de omgeving vind ik nog veel belangrijker, waar voelen mensen zich thuis? Wat is er mogelijk met betrekking tot hun wensen, leefwijze en budget? Is er de wens om te verhuren en is de aankoop - los van het plezier dat eraan beleefd zal worden - vooral ook als een investering bedoeld? Dat zijn allemaal factoren waar rekening mee gehouden dient te worden.

Reëel beeld

Door de eerder verkregen informatie in Nederland in combinatie met deze paar intensieve dagen van kijk, waarnemen, vergelijken en vooral ook voelen, gaat de cliënt huiswaarts met een goed en reëel beeld naar huis. Is de juiste woning gevonden, dan beginnen de onderhandelingen. Soms al ter plaatse (wanneer er meer kapers op de kust zijn), soms pas na een paar dagen weer terug te zijn in Nederland, als alles een beetje heeft kunnen bezinken. Soms is er meer tijd nodig en wordt er later nog een reisje gepland.

Het belangrijkste is dat mijn cliënt er het juiste gevoel bij heeft, dat dit zijn droomhuis is op de juiste plek, zijn eigen plek onder de Spaanse zon!

Nieuwsgierig naar verhalen van cliënten die ik begeleid heb bij de aankoop van hun woning aan de Costa Blanca? Hier lees je er meer over. 

Heb je vragen over een eigen plek onder de Spaanse zon? Neem gerust contact met me op.

 

Hulp nodig bij het vinden van jouw droomhuis?
Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogeljk contact met je op
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Misschien vind je deze artikelen ook interessant
© 2024 Susanne ten Broek - All Rights Reserved Software Inmobiliario Sooprema