Verbouwing van je woning onder de zon

Aanpassing of verbouwing?

De aankoop is inmiddels gedaan, je bent trotse bezitter van een huis in Spanje! Helemaal blij, maar toch zou je graag nog wat aanpassingen doen, wat opfrissen of het huis misschien grondig verbouwen. En dan is er nog de inrichting... Waar begin je?

De meeste woningen in Spanje kunnen wat opfrissing gebruiken. Gelukkig laten de meeste mensen zich daardoor niet weerhouden want over het algemeen zijn de oudere woningen op de betere locaties gevestigd. Bedenk, net als met iedere verbouwing, van tevoren goed wat je wensen zijn en wat je wilt en kunt uitgeven. Goed om rekening te houden met het feit dat je in Spanje meer buiten leeft dan in Nederland.

Aannemer die thuis is in Spanje

Als je de aanpassing of verbouwing niet zelf kunt doen, dan is een aannemer die goed thuis is is Spanje, een uitkomst. Hij kan je tips geven, je behoeden voor valkuilen en een architect aandragen voor als er een grotere verbouwing gewenst is. Voor vrijwel elke verbouwing of aanpassing heb je in Spanje een vergunning nodig en met het verlenen van vergunningen krijgt een Spaanse lokale aannemer vaak voorrang bij de gemeente terwijl een buitenlandse aannemer regelmatig onderop de stapel komt te liggen. Ik werk heel graag samen met een Spaanse aannemer die een jarenlange ervaring heeft in verbouwingen en nieuwbouw. Bovendien helpt hij je ook met het uitzoeken van materialen en probeert goede prijzen voor je te bedingen. Zo pluk je de vruchten van zijn goede netwerk en contacten.

Vergunningen

Het je een bouwvergunning nodig, dan kan de aannemer of de architect deze aanvragen bij de gemeente. Hier hangt een prijskaartje aan, afhankelijk van de grootte van de verbouwing. Bij een grotere verbouwing moet er eerst een geografisch plan van het perceel worden gemaakt. Ook betaal je aan de gemeente de aval, een waarborgsom (hervorderbaar dus) voor eventuele schade aan bezit van de gemeente tijdens de verbouwing. Bij grotere verbouwingen is er een cédula de segunda ocupación, een 'tweede bewoonbaarheidsverklaring' vereist. Wanneer de verbouwing gereed is, komt de gemeente controleren of de verbouwing volgens de aangevraagde vergunning is uitgevoerd en bij akkoord ontvang je deze verklaring. Hiermee kun de de aval bij de gemeente terugvorderen.

Inrichting

Als alles klaar is, kun je gaan inrichten zodat jouw huis echt jouw droomhuis wordt. Heerlijk om op zoek te gaan naar Spaans design alhoewel het vinden van de juiste adressen een tijdrovend klusje is. Gelukkig vinden we in Spanje ook Ikea in veel grotere plaatsen, zoals Valencia. En heb je hier in Nederland vertrouwde adressen? Dan kun je er uiteraard voor kiezen je spullen op transport te zetten.

Begeleiding

Ook verbouwingen begeleid ik voor mijn cliënten. Fijn om de wensen van je verbouwing in het Nederlands kenbaar te kunnen maken. In samenwerking met mijn Spaanse relatie regelen we de architect en vergunningen en omdat ik vaak naar Spanje reis, ben ik in de gelegenheid foto's en filmpjes te maken van de verbouwing zodat mijn cliënt goed geïnformeerd blijft over de voltooiing van zijn prachtige plek onder de zon.

Hulp nodig bij het vinden van jouw droomhuis?
Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogeljk contact met je op
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Misschien vind je deze artikelen ook interessant
© 2024 Susanne ten Broek - All Rights Reserved Software Inmobiliario Sooprema