Het aankoopproces

Het traject van een huis kopen in Spanje is een ander traject dan in Nederland. Ik begeleid je gedurende het gehele traject en ook erna houdt mijn dienstverlening niet op.

Vooraf

Ik houd van een persoonlijke aanpak. Daarom maak ik graag een afspraak bij je thuis om je zo alle informatie te kunnen geven. Wat komt er kijken bij het kopen van een huis in Spanje en wat is er mogelijk? Zo ben je goed voorbereid voordat je naar woningen gaat kijken in Spanje en kun je ook vooral gericht gaan kijken. Ook spreken we de wensen door en prikken we een datum voor bezichtiging van woningen in Spanje. Je krijgt een selectie van woningen via de mail gestuurd en kun je aangeven welke woningen je graag wil zien. Vervolgens plan ik de woningen in voor bezichtiging. Ook help ik je graag met het vinden van de juiste accommodatie voor het verblijf in Spanje.

Tijdens

Eenmaal in Spanje gaan we de woningen bezichtigen en laat ik je wat van de regio zien zodat je een goede indruk krijgt van de omgeving. Het huis is belangrijk, maar de omgeving ook! Meestal plannen we ongeveer twee dagen. Met de reeds opgedane informatie in Nederland krijg je zo een goed beeld van de mogelijkheden en in hoeverre de wensen reëel zijn. Regelmatig worden de wensen bijgesteld en ben ik flexibel om nog andere woningen te bekijken die eerder niet geselecteerd werden. Vaak krijg je pas in Spanje tijdens de bezichtigingen echt helder van wat je precies wenst en kan ik daar over het algemeen direct op inspelen.

Reservering van de woning

Soms nog tijdens het verblijf in Spanje maar ook bij terugkomst in Nederland wordt er een bod gedaan op de woning die in de smaak is gevallen. Zijn de koper en verkoper het eens over het bod, dan wordt er over het algemeen € 3000 aanbetaald om de woning te reserveren. De verkoper haalt vervolgens de woning van de markt (dit vooral ook omdat een woning bij verschillende agenten te koop kan staan). Overigens wordt dit gereserveerde bedrag in mindering gebracht op de koopsom. Ook wordt er een reserveringscontract getekend. Na het reserveren moet er een aantal stappen worden ondernomen waarmee ik mijn cliënten uiteraard help en dit traject ook in gang zet. Denk aan:

 • Aanvragen Nie-nummer

Dit is een soort van burgerservicenummer in Spanje en help ik je hoe de aanvraag te doen.

 • Indien gewenst aanvraag hypotheek

Vooraf breng ik je uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden. Ik introduceer je bij een goede bank en help bij de aanvraag natuurlijk met de taal.

 • Het inschakelen van een advoaat

Ik breng je in contact met een goede advocaat die de woning checkt op o.a.schulden en lasten, of er gemeentelijke claims op rusten, of eventuele verbouwingen legaal zijn gedaan, of de m2 in het kadaster overeenkomen met de werkelijkheid. Ik blijf op de hoogte van de correspondentie van de advocaat en bewaak het proces en licht zo nodig de te nemen stappen toe.

 • Ondertekenen voorlopig koopcontract ongeveer drie weken na de reservering

Als alles gecheckt is en akkoord bevonden, wordt het voorlopig koopcontract getekend en de 10% betaald. Ook wordt er een datum oor de overdracht afgesproken. Ik kijk alle documenten na en ik controleer of de Spaanse vertaling overeenkomt met de Engelse vertaling, aangezien de Spaanse tekst bindend is.

 • Het openen van een bankrekening

Ik maak daarvoor een afspraak bij de bank en ga met je mee.

 • De verzekering van de woning

Ik breng je in contact met een goede verzekeraar die ook Nederlands spreekt.

 • Overdracht

Op de dag van de overdracht ben ik bij de pré-notariële check van de woning en aansluitend begeleid ik je naar de notaris. De akte wordt dan ondertekend en krijg je de sleutel van jouw woning.

Na de overdracht

Na de overdracht is er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden en ook hierbij help ik je graag:

 • Ik zorg dat het in Spanje fiscaal goed geregeld wordt voor je
 • Aandragen poolboy, hoveniersbedrijf en evt. afspraken regelen
 • Bespreken van de mogelijkheden voor wifi en satelliet tv
 • Bespreken van de verhuur van de woning en de mogelijkheden
 • Een verbouwing/renovatie of opfrissing van de woning
 • Adres voor transport van spullen uit Nederland
 • Tips waar spullen te kopen in Spanje

Meer info over hoe ik te werk ga? Bekijk mijn bedrijfsfilm.

Ben je op zoek naar je droomhuis in Spanje? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met me op. Ik help je er graag mee.

Uw Nederlandse makelaar aan de Costa Blanca

Susanne Hofman

Ik help u vertrouwd op weg naar uw droomhuis aan de Costa Blanca

 • Vooraf, tijdens en na de overdracht persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in Spanje.
 • 24/7 telefonisch bereikbaar.
 • Groot aanbod huizen en villa's te koop aan Costa Blanca.
 • Uitstekend netwerk aan makelaars, advocaten, banken en notarissen.
 • Al mijn diensten geheel kosteloos.

Vertel Mij over Uw Droomhuis.

Verzenden
Bezig met versturen...
Plaats
Soort onroerend goed
Slaapkamers
Prijs
Uitzicht