Je huis onder de zon verhuren?

De aankoop is gedaan, de verbouwing is achter de rug, de woning is naar eigen smaak ingericht. Nu kun je volop genieten van je eigen huis in Spanje! Vanaf het moment dat je bij je woning arriveert, voel je je thuis en kun je intens genieten van je vakantie of weekend en van al het moois dat Spanje te bieden heeft... Maar dan? Verhuren of niet?

Nu je alles hebt gedaan om jouw speciale plek te creëren, voelt het best 'eng' om je woning te verhuren, maar aan de andere kant is het toch een leuke inkomstenbron. En mocht je er zelf toch niet zo heel veel kunnen zijn dan wordt je huis toch meer bewoond.

Succesvol

Is verhuren moeilijk? Nee, eigenlijk niet, al is er natuurlijk wel een aantal voorwaarden. Een gebied als Moraira en omgeving is zeer interessant voor de verhuur aangezien er maar weinig hotels zijn en er dus veel vraag is naar woningen voor de verhuur. Zo'n vakantiewoning moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De ligging is erg belangrijk, zeker niet al te ver van voorzieningen en niet te moeilijk vindbaar... Goed sanitair en goede bedden, een mooi buitengebeuren zoals eetgelegenheid en schaduw, (gemeenschappelijk) zwembad en een knusse inrichting wordt zeker gewaardeerd. Wat zoek je zelf als je een woning huurt? Denk aan wifi en airco in de warme zomermaanden, allemaal zaken die de verhuur van een woning succesvol maken. Is er een mooi uitzicht? Ook dit bevordert een goede verhuur!

Bureau

Je wil wel verhuren maar zo min mogelijk zelf hoeven organiseren? Dan zijn er bureaus die de verhuur voor je regelen en ook zaken als schoonmaak en betalingen afhandelen en zo meer. Daarvoor betaal je een percentage van de opbrengst van de verhuur aan dit bureau en heb je nergens geen omkijken naar. Er zijn er verschillende die ook internationaal opereren.

Liever in eigen beheer houden?

Wil je toch de verhuur in eigen beheer houden? Inmiddels aardig ingeburgerd in Spanje en ken je mensen die willen zorgen voor de sleuteloverdracht en poetswerkzaamheden? Door internet en bijvoorbeeld Facebook kun je de woning promoten. Betekent ook dat je zelf moet zorgdragen voor o.a. een huurcontract en bedenkt goed wie er gebeld moet worden als er iets stuk is of iets niet goed werkt. Als je de woning privé verhuurt, betaal je daar in Nederland belasting over die valt in box 3. In Spanje dienen niet-residenten 19% belasting over de netto huurinkomsten af te dragen. Je verkrijgt immers inkomsten uit een woning in Spanje. Wel kun je veel kosten in mindering brengen op de inkomsten, denk aan onderhoudskosten, poolboy, water en elektra, onroerend goed belasting en afvalbelasting, kosten agentschap en zo ook indien van toepassing hypotheekrente.

Lucratief

Al met al is verhuren zeker lucratief! De interesse om in Spanje te kopen en te verhuren is alleen maar toegenomen sinds je voor je spaargeld weinig rente krijgt van de bank en is dit een prima manier om inkomsten te genereren. Daarbij is het huren van een vakantiewoning erg in trek aangezien je meer privacy geniet dan bijvoorbeeld in een hotel. De verhuur van je woning is een mooie combi van pleasure en business. En krijgen meer mensen de kans om ook te kunnen genieten van jouw eigen speciale plek onder de zon!

Wil je meer weten over het kopen (en eventueel verhuren) van een huis in Spanje. Lees er meer over op mijn site of neem gerust contact met me op. Ik help je graag.

Hulp nodig bij het vinden van jouw droomhuis?
Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogeljk contact met je op
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Misschien vind je deze artikelen ook interessant
© 2024 Susanne ten Broek - All Rights Reserved Software Inmobiliario Sooprema